Badgasten

De Badgasten zijn gespreksavonden over creatief werk. Met praktijkverhalen van kunstenaars, autonoom en toegepast, in diverse disciplines. Maak kennis met creatieve ondernemers, kenniswerkers, provocateurs en innovateurs.

Badgastavonden zijn gratis online te volgen, opgenomen in de studio van ZZP-collectief Badhuis Middelburg. Gesprekken die ertoe doen: De Badgasten weten raad.

 

Volgende editie:

Datum binnenkort bekend.

Badgasten #6 met Fifi Visser en Jacomien Kodde

Binnenkort organiseren we weer een editie van De Badgasten, gelivestreamde gesprekken over cultuurwerk in de studio van het Badhuis. Ditmaal zoomen we in op de documentairefilm, met Badgast Fifi Visser. Badmeester Jacomien Kodde is de host van de avond. Het wordt een gesprek tussen collega’s, want Visser en Kodde zijn beiden documentairemaker, en bovendien werken ze geregeld samen.

Kun je er niet bij zijn? Tune in op ons YouTube-kanaal. Eventuele vragen kun je dan stellen in de chat.

 

vorige editie:

12 januari 2023 organiseerden wij onze livestream gespreksavond.

Badgasten #5 met Jos de Blok

Jos de blok badgasten

Bouw organisaties heen om de mensen die het échte werk doen. Rond dat motto heeft onze vijfde Badgast Jos de Blok de landelijke zorgorganisatie Buurtzorg opgericht. Zou zijn formule ook kunnen werken voor de kunst- en cultuursector?

Kijk terug via ons YouTube kanaal: Badgasten Live
Lees de blog over de visie van Jos de Blok hier.

vorige editie:

15 december, 20.00u organiseerden wij onze livestream gespreksavond.

De Badgasten #4: Digna Kosse

Op 15 december presenteerden we de vierde Badgast, Foodcurator Digna Kosse (1984). Ze vertelde over eetrituelen, paradoxen en de werkwijze van Foodcurators, de ontwerpstudio die ze sinds tien jaar leidt, samen met Lucas Mullié.
Kijk terug via ons YouTube kanaal: Badgasten Live
En lees de blog over de avond met Digna hier.

 

 

vorige editie:

3 november organiseerden wij onze livestream gespreksavond.

De Badgasten #3: Bad, brood en spelen

Onze gast? Dat zijn we zelf! De derde aflevering van De Badgasten gaat over Badhuis Middelburg. Op 3 november vertellen Martien Luteijn en Frans Stroo over het samen zzp’en in de creatieve sector: bad, brood en spelen.

Bekijk onze streams terug op:
Badhuis Middelburg Youtube kanaal

En lees de blog over de aflevering hier.

 

vorige editie:

15 september organiseerden wij onze livestream gespreksavond.

Roos Gortzak: Hedendaagse kunst en experiment in de Vleeshal

Je weet nooit wat je gaat ervaren of zien in de Vleeshal, het Middelburgse centrum voor hedendaagse kunst. Een medium dat met de geesten van de Vleeshal in contact staat (Paul Maheke), futuristische slapstick-seks op grote schermen (Michael Portnoy), beschilderde doeken als reflectie op de natuur rondom een oude koffieplantage in Guatemala (Vivian Suter). Vleeshal was als enige kunstinstelling open tijdens de lockdowns (slim vermomd als winkel) en kreeg in 2020 een plek in de BIS, de Basisinfrastructuur. Roos Gortzak is sinds oktober 2014 directeur. Na multikunstenaar Luk Sponselee is zij onze tweede Badgast.

Bekijk onze streams terug op:
Badhuis Middelburg Youtube kanaal
En lees hier de blog over Vleeshal en Roos Gortzak.

 

 

vorige editie:

17 maart organiseerden wij onze eerste livestream gespreksavond.

Luk Sponselee: Een pleidooi voor kleinschalige culturele centra

Onze eerste Badgast pleit voor het belang van plekken waar kunstenaars vrij kunnen zijn, om zichzelf en hun kunst te ontdekken. Deze vormen de eerste stap op de ladder van een creatieve loopbaan. Broedplaatsen lijken daar een goede plek voor. Maar kun je die broedplaatsencultuur uit Rotterdam of Eindhoven zomaar naar Zeeland kopiëren? Of is er toch een andere aanpak nodig?

Bekijk onze streams terug op:
Badhuis Middelburg Youtube kanaal

Lees een blog over het pleidooi van Luk Sponselee hier.

De Badgasten wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Zeeland (vanuit het programma Samen in Zee) en groen gesponsord door Plantaardig!