background scribble

Badgezellen

werken aan je droomproject op een inspirerende gratis werkplek

Ben je tussen de 16 en 28 jaar en zoek je je weg in de creatieve of culturele sector? Kan je daarbij wel wat begeleiding en ook een superfijne werkplek gebruiken? Meld je dan nu aan als Badgezel bij Badhuis Middelburg.

Badhuis Middelburg, wat is dat?
Even beginnen bij het begin. Badhuis Middelburg biedt werkplekken in het centrum van de stad voor ondernemers in de creatieve en culturele sector. Maar we zijn niet voor niets samen in één pand gaan zitten. Ieder werkt aan eigen projecten en brengt zijn professionele en sociale netwerk mee, maar die netwerken en ook projecten klikken regelmatig in elkaar. We vormen een bont gezelschap van allerlei leeftijden en hebben elk een eigen perspectief op de provincie, op creatief werk en op cultuur.

In het Badhuis vind je bedenkers en organisatoren van evenementen, tekstschrijvers, webdevelopers, vormgevers, schrijfcoaches en ontwerpers van culturele, sociale en commerciële projecten, specialisten in digitale techniek, illustratoren, fictieschrijvers, een dichter en een filosoof. Verschillende Badmeesters hebben cultuurprojecten (denk: Zeeuws letterenplatform De Baaierd, de KinderKunstWeek) opgericht, ze werken er als spin in het web of regelen technische of artistieke ondersteuning.

Zie badhuismiddelburg.nl voor alle info over de huidige Badmeesters en hun werkvelden.

En… ‘Badgezellen’?
Dankzij steun van Provincie Zeeland kunnen we dit jaar onze gelederen aanvullen met totaal zes jonge collega’s. Ben je tussen de 16 en 28 jaar, dan kun je je aanmelden voor een traject als ‘Badgezel’. Gedurende twee of vier maanden werk je aan een eigen cultureel of creatief project.

Daarin bieden wij je het volgende:

  • gratis bureau, incl. koffie en thee, wifi, printer etc. voor de periode van je traject (t.w.v. 275 euro p/m)
  • concrete hulp met je project
  • in te plannen adviesuren en/of mentorgesprekken (gemiddeld 2u/week) met een passende Badmeester
  • een groot gezamenlijk netwerk in de culturele en creatieve sector
  • gezelligheid op kantoor en aan de lunchtafel en inspiratie voor het vervolg van je loopbaan.

Voorwaarden, trajecten en periodes
Kom je een duik te nemen in het Badhuis? Het maakt ons of niet uit of je al een tijdje op weg bent, je studie net hebt afgerond, of zelfs nog niet begonnen bent met een opleiding. Zolang je interesse hebt om je te ontwikkelen als zzp’er in de culturele of creatieve sector, of te ontdekken of dat iets voor je is, ben je welkom om je aan te melden als Badgezel.

Verder verwachten we van Badgezellen het volgende:

  • Je bent tussen de 16 en 28 jaar oud;
  • Het idee van een gilde spreekt je aan. We verstaan hieronder met name het uitwisselen van kennis en ervaring tussen collega’s, en het openstaan voor samenwerking wanneer dat bij een project lijkt te passen. Niet alleen kunnen beginnende ondernemers en kunstenaars leren van hun meer ervaren collega’s; ook jongeren hebben specifieke kennis om te delen;
  • Je gaat gemiddeld drie tot vier dagen per week in het Badhuis werken en je wilt je netwerk vergroten;
  • Tijdens je traject als Badgezel werk je aan in ieder geval één concreet en afgebakend project;
  • Je zou graag gemiddeld twee keer per week overleggen over je project met relevante Badmeesters.

Het Badhuis biedt in 2024 ruimte voor totaal zes Badgezellen, voor vier lange en twee korte trajecten. Het volgende traject begint in september.

Wil je een evenement organiseren voor jongeren, of wil je iets ontwikkelen rond Zeeuws cultureel erfgoed? Dan heb je een streepje voor: twee van de vier langere trajecten zijn gereserveerd voor Badgezellen die zich richten op een van deze thema’s. De Badmeesters helpen je, indien nodig, aan de juiste connecties om je project te realiseren.

Aanmelden
Wil je je aanmelden? Stuur ons dan een mailtje (badgezellen@badhuismiddelburg.nl) met een projectidee en een motivatie.

Je projectidee (van ongeveer 1 A4’tje, max. 4, of max. 10 minuten video) laat zien waar je in je periode in het Badhuis aan zou willen werken. Ben je al met een project bezig, maar kun je daarbij wel wat extra ondersteuning gebruiken? Beschrijf dan dit project. (Het is niet verplicht om tijdens je periode als Badgezel uitsluitend aan dit project te werken; zzp’ers werken immers vaak aan meerdere projecten tegelijkertijd.)

In je motivatiebrief of -video vertel je waarom je graag in het Badhuis zou willen werken, en wat je nodig denkt te hebben voor het realiseren van je project.

Het selecteren van de Badgezellen doen we als Badmeesters gezamenlijk. Behalve op de inhoud en presentatie van je project letten we daarbij op de vraag of wij denken de expertise in huis te hebben om je goed te ondersteunen.

Contact
Roept deze kans veel enthousiasme maar ook vragen op? Stuur ons een mailtje (badgezellen@badhuismiddelburg.nl) of bel ons (0118-794513). Dan praten we graag met je verder.

Hopelijk tot ziens in het Badhuis!

De Badgezellen wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Zeeland (vanuit de subsidieregeling Impuls Jongerencultuur).